Activiteiten 2022

Aktiviteiten in 2022.

Zaterdag 26 maart

 750 jaar Norbertinessen

15.00 uur: Schola Karolus Magnus uit Nijmegen olv. Stan Hollaardt.

De Schola zingt gezangen uit de rijke Norbertijnse traditie. Deels vergeten, opgediept uit oude manuscripten die te vinden zijn in het archief van de Abdij van Berne uit Heeswijk-Dinter.

In maart 2020 heeft Stan Hollaardt invulling gegeven aan de Coronamis. Het concert begint met enkele gezangen uit deze mis.

Zondag 27 maart

Vrouwenschola Cum Jubilo uit Watou (B) olv. Isabelle Theodon en de Schola Cantorum Oosterhout olv. Rudi Oomen zingen:

De Metten van Sint Norbertus

Nog voor de dageraad om 07.15 uur.

klinkt de tweede nocture uit de Metten van Sint Norbertus.

Hoogmis in het Latijn

om 10.00 uur Voorzanger is Christophe Monsieur. Norbertijn uit de Abdij van Leffe (B). Organist Ton Stevens.

Concert "Feesten door het jaar heen"

15.00 uur: In het archief van Sint-Catharinadal bewaren de zusters eeuweboude, prachtig verluchte handschriften. Jerry Korsmit bestudeerde de handschriften en stelde een feestelijk programma samen. Tijdens de gezangen worden die manuschripten geprojecteerd.

Van Grego Gaga, GregoRap, vette miniaturen, tekeningen en meer......

Leerlingen van scholen voor Voortgezet Onderwijs lieten zich inspireren door deze manuschripten. Van hen zijn tekeningen en Vette miniaturen te zien.

Schola Cantorum Oosterhout zingt gezangen die leerlingen makten tijdens de projecten GregoRap en Grego Gaga.
Locatie; De kerk van Klooster Sint-Catharinadal, Kloosterdreef 3, 4901PH Oosterhout.

 

Weekend 24 en 25 september

Uitstapje naar Posterholt en Sint Odilienberg.

Dit jaar hebben het uitstapje gecombineerd met een verzoek van ons oud-lid Oskar Bronsgeest. Hij had gevraagd of we een keer wilde komen zingen in zijn parochie St. Mathias  in Posterholt. Oskar heeft ook geregeld dat we een concert konden uitvoeren in Sint Odilienberg.

Zaterdag 24 september zijn we vertrokken naar Montfort. Daar zouden enkele koorleden op de camping overnachten. Om 12.00 uur was er een uitgebreide lunch in restaurant Biej de Vogel. Na de lunch werd er ingecheckt in het boshotel in Vlodrop. Om 14.30 uur was er een repetitie voor de mis van 19.00 uur vanavond. Oskar en enkele mensen van de parochie hadden voor koffie met vlaai gezorgd. Na de repetitie ging iedereen terug naar het hotel of de camping.

Ondertussen was het weer verslechterd en heeft Cees de mensen van de camping in Montfort met de auto opgehaald. Ze waren oorspronkelijk van plan op de fiets te komen. Na weer een ontvangst met koffie en vlaai, speciaal voor de dames, die de koffie voor de repetitie hadden gemist, was er nog even gelegenheid om in te zingen. Om 19.00 was de viering waarin Oskar als acoliet fungeerde. Ondanks de regen was de mis nog goed bezocht. Na de mis was er een buffet in de Vurenhof, Vurensteeg 4 vlakbij de kerk. Oskar met zijn echtgenote waren hierbij ook uitgenodigd. Na de maaltijd, die tot ongeveer 22.30 uur duurde gingen we voor een goede nachtrust naar het Boshotel.

Zondag 25 setember is een concert met het ensemble Diapason in Sint Odilienberg.

Oskar had samen met Walther voor de publiciteit gezorgd.

De Basiliek van Sint Odilienberg

Na een goede nachtrust in een rustig hotel met mooie stille kamers was om 9.00 uur het ontbijt voor iedereen, dus ook voor de mensen, die op de camping waren gaan slapen. Die hadden er ’s morgens al een reisje van Montfort naar Vlodrop op zitten. Het was na de regenachtige avond fijn dat de zon ’s morgens scheen zodat we nog even van de mooie omgeving konden genieten. Voor we om 11.40 naar de basiliek van de heiligen Wiro, Plechelmus en Otgerus in Sint Odiliënberg kerkplein 15, vertrokken voor een repetitie en het opstellen van de apparatuur  van Diapason, moesten we nog uitchecken in het boshotel want daar zouden we niet meer terugkomen.  Om 13.45 was er nog gelegenheid om in café Le Carrefour aan de hoofdstraat 23 in St. Odiliënberg voor koffie met vlaai. Om de benen te strekken en omdat er bij het café weinig parkeergelegenheid was en om in de stemming van het komende concert te komen ( er worden liederen gezongen die betrekking hebben op de camino naar Santiago), werd de afstand te voet afgelegd. Om 15.15 uur begon het concert. Dankzij het mooie weer was de belangstelling goed. Na het concert was er nog een afsluitende bijeenkomst in café Liebes aan de Hoofdstraat 95 in Posterholt. Rond 18.00 uur vertrok iedereen met de auto naar huis, behalve de enthousiaste mensen die nog op de fiets naar de camping in Montfort reden.